sábado, 5 de noviembre de 2011

Sobre la Igualtat


Inicio aquest blog coincidint amb el 1r. dia de la campanya electoral al Congrés dels Diputats, on la Federació Convergència i Unió m'ha inclòs a les llistes, en representació de la Sectorial d'Igualtat i Drets Civils. Escriure un blog era un dels temes que tenia pendents i que sempre anava deixant per més endavant. De vegades cal un esdeveniment concret per decidir-se a fer-ho, i tenir la necessitat de donar a conèixer la meva opinió sobre alguns temes trobo que és una molt bona raó.

I per començar, vull parlar d'Igualtat. Una igualtat com a forma d’expressió de l’estricte compliment de l'establert en la Declaració Universal dels Drets Humans i que ha de ser la famosa línia vermella que ningú i sota cap concepte té dret a traspassar.  

A la idea d’igualtat ens hi sumem tothom, és difícil pensar o dir que no hi estem a favor, però la igualtat exigeix compromís sense límits i la inclusió de la diversitat de tot tipus: racial, de gènere, d’orientació i identitat sexual, de creences religioses, d’edat, origen... Una diversitat que la societat ha de contemplar com un factor enriquidor, com un factor positiu i no com una segmentació de la mateixa societat. La igualtat és un factor de cohesió social, no creem diferències, les integrem valorant la diversitat de cadascún dels components que la conformen. Si volem que una societat sigui sana, ha de donar cobertura a l’exercici dels drets de tothom, però no només per millorar la situació d'aquelles persones directament afectades, sinó per aconseguir una òptima cohesió social, una societat millor per a tothom. 

Diumenge passat vaig anar al cine a veure "Señoras y Criadas". Em va agradar i molt, perquè d'una manera molt clara parla de desigualtat.  Segur que totes les persones que érem al cine vam sortir pensant en com podia ser que una societat blanca tingués pràcticament esclavitzada la societat negra a l'Estat de Mississipi i això passava fa  uns 50 anys,... fins que Rosa Parks es ve negar a ocupar la part dels autobusos reservat per als/les negres.


A Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals ens ha costat molt d'assolir la igualtat legal i encara estem lluny, molt lluny d'aconseguir la igualtat social, la igualtat en el nostre dia a dia quotidià  i personalment hi he dedicat molt temps, molts esforços i moltes energies a la conquesta dels nostres drets a l’Estat Espanyol i a la lluita contra l'homofòbia en totes les seves cares,  des d'un àmbit on habitualment d'això no se'n parla, el món de l'esport, i per tant, mentre jo ho pugui evitar no permetré que es faci ni uns pas enrere en el manteniment dels meus drets,  perquè ens ha costat molt arribar fins aquí i els  meus drets també són els teus drets.

Jo em crec el projecte polític de Convergència i Unió per una idea col·lectiva de país, de manera de fer, d’estratègia nacional i per la presència i la feina de gent molt diversa que el fa molt ric, obert i receptiu a la discordança. Entre els candidats que formen part de la llista a aquestes eleccions hi ha molta gent que pensa com jo en relació a la igualtat, i que ho han demostrat tant en les seves declaracions com en les seves accions. Els diputats de CDC que surtin escollits després del 20-N no permetran que es revisin a la baixa els nostres drets. M'agradaria destacar l'excel·lent feina que han fet i que encara els queda per fer a la Mercè Pigem i en Carles Campuzano i que fos la totalitat de la lllista qui es comprometés en la defensa de la igualtat de totes les persones, des d'el cap de llista fins al darrer, però això a dia d'avui no és possible, tot i que la tasca que estem fent des de Convergais té aquest objectiu.

Som molta la gent qui des de les organitzacions polítiques, sindicals, associatives o en el dur dia a dia quotidià hem defensat primer la tolerància, després el respecte i finalment, hem passat a exigir la igualtat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario