domingo, 6 de noviembre de 2011

Proposta 1


A partir d’avui, aniré parlant dels diferents punts que Convergència i Unió porta en el seu programa electoral referits a la Igualtat en aquestes Eleccions Generals.

Donarem suport a la despatologització de la transsexualitat.

El col·lectiu transsexual ha avançat molt en la seva consideració tant a nivell legal com social, però de bon tros, són el col·lectiu amb més assumpte pendents per tal de poder viure en plena igualtat en la nostra societat. A més, per a la majoria de persones, incloses gais i lesbianes,  la transsexualitat és la gran desconeguda de les sigles LGTB, per la manca d’informació i la invisibilitat que pateix el col·lectiu transsexual.

A diferència de les persones gais, lesbianes i bisexuals on parlem d’orientació sexual, en el cas de la transsexualitat parlem d’identitat de gènere, és a dir, una discordança entre el gènere de la persona (el que se sent) i la seva aparença física. Això ha fet que malgrat que tradicionalment s’ha considerat el col·lectiu LGTB com una unitat, les necessitats, els problemes i les reivindicacions d’uns i altres eren molt diferents.

Juntament amb el reconeixement del gènere real i per tant, la possibilitat de modificació del DNI amb la concurrència de determinats requisits que es va assolir a través de la Llei d’Identitat de Gènere, la despatologització de la transsexualitat és a dir, treuredel llistat de malalties psiquiàtriques de la OMS, és una de les reivindicacions històriques del col·lectiu transsexual.

Aquesta demanda, d’àmbit internacional, té prevista la seva formalització en la revisió del llistat que ha de fer la OMS l’any 2013.

A CiU hem recollit aquesta demanda i donarem suport a la iniciativa i a les modificacions legislatives que s’hagin de fer per tal d’adaptar la Llei d’Identitat de Gènere a la nova situació, atès que en la actualitat es requereix el diagnòstic de disfòria de gènere per tal de reconèixer el gènere identitari de la persona transsexual.

No hay comentarios:

Publicar un comentario