martes, 8 de noviembre de 2011

Proposta 2


Mantindrem el compromís polític i econòmic de l’Estat amb els programes de lluita contra la Sida i altres malalties de transmissió sexual, tenint en compte sobretot aquells col·lectius o grups amb major índex de prevalencia.


En els darrers anys, la indústria farmacèutica ha avançat molt en la investigació de medicaments i tractaments combinats que han canviat el dia a dia de les persones infectades per la pandèmia del VIH-SIDA. Aquesta millora en la qualitat de vida de les persones infectades és una molt bona notícia, però ha servit també perquè una part de la població, la gent més jove, hagi abaixat la guàrdia en les seves precaucions per evitar noves infeccions. La gent jove no ha patit els moments més virulents de la pandèmia que es va emportar molts ciutadans i ciutadanes del nostre país. Tenen la sensació que la Sida és una malaltia gairebé comuna, ja que és el que han viscut. Això fa necessari reforçar les polítiques de prevenció sobretot en aquest col·lectiu, per tal de poder donar la volta a les estadístiques de noves infeccions entre els més joves.

Tanmateix, les persones que ja han estat infectades han de tenir garantit l’accés als tractaments, i tots els serveis d’atenció i suport necessaris per part del personal sanitari, no només al nostre país, on per sort estem en una situació aventatjosa, sino també a altres països amb menys mitjans econòmics.

Tampoc podem oblidar la lluita contra l’estigmatització de les persones infectades pel VIH SIDA en la seva vida social i laboral i procurarem la inserció socio-laboral d’aquelles persones que ho necessitin.

No hay comentarios:

Publicar un comentario